HENKILÖKOHTAISEN MÖKKIKAUDEN AVAUS

Uiminen, hyttyset ja mökkeily kuuluvat kaikki Suomen kesää kuvaaviin sanoihin. Vaikka mun perhe on suurinpiirtein kulkenut mökillä jo lumien sulamisesta lähtien (okeiokei, liiottelen ehkä vähän), mä pääsin mökille vasta nyt. Kaipasin mutapohjaista järveä, josta nousee aina ihokarvat mustina, hämähäkin seiteillä täytettyä huussia ja paljain varpain kävelyä. Myöskin mölkkyä ja krokettia, nuita kahta niin ihanaa mutta myöskin raivostuttavaa kesäpeliä oli ikävä, vaikka jälkimmäistä en ole vielä edes päässyt pelaamaan. 
Pihkalle mökkeily tarkoittaa sitä, että tälle karvakorvalle, joka ei kamalasti uimisesta välitä, on vedetty monta kertaa Hurtan pinkit pelastusliivit päälle, ja palvikinkulla houkutelten on karvalapsi viety järveen. Kyllä hänestä alkaa jo huomata, että vaikka se vesi ja uiminen ylipäätänsä on aika jännää, se ei ole kuitenkaan kamalaa tai mikään maailmanloppu. Kun Pihka räpiköinniltään huomaa rannan edessä, pärskintä loppuu samantien ja rantaan uidaan kuin vanha tekijä. Ja luulisin, että tuosta pelastusliivistä tulee kans kamalasti itseluottamusta meidän pienelle uimakoululaiselle, kun ei tarvitsisi edes polskia pysyäkseen pinnalla. 
Ja no, mökillehän kuuluu luonnollisesti myös se grillaus! Ehdittiin me jo Espoossa grillata, mutta jotenkin mökkigrillaus on ihan eri juttu. Kotona syödään useimmiten sisällä jopa säiden salliessa, mutta kun täällä tuvassa on rajallinen määrä tilaa, on helpompi kokoontua vaan terassille pöydän ääreen. Toki ulkona syömisessä on huonona puolena ne ampparit, mutta aika hyvin niiltä on saanut välttyä. Tänäänkin ampparit on vaan pari kertaa pörrännyt salaatin luona, ja järvessä ollessa pään ympärillä.
Mä tein elämäni ensimmäistä kertaa tänään vartaita, joista tuli ihan superhyviä! Aineita oli vähän rajallinen määrä, ja nyt vartaat syöneenä jäin kaipaamaan vähän punasipulia. En oo koskaan ollut mikään suuri sipulin fani, mutta tuntuu että englantilaiset elää sillä, niin pitihän sitten munkin. :D Vartaisiin laitoin kirsikkatomaatteja, purkkiananasta, keltaista paprikaa ja kiskurihintaisia quorn-paloja. Tescosta saa pussin parhaimmillaan punnalla tarjouksesta, normaalisti kahdella, mutta täällä S-market velotti 300g pussista melkein neljä euroa! Toistan, neljä euroa. 
Nauratti myös tuossa ruokapöydässä, kun on tämä pesco-vegetaristin elämä niin rankkaa eikä mitään ei voi syödä. Siinä missä lihansyöjä-pikkusiskon lautaselta löytyi pala kanaa ja pari hassua kurkun palasta, löytyi multa vartaiden lisäksi maissia, halloumia, salaattia, pitaleipää ja kananmunaa. Kyllä niillä sai vatsan ihan hyvin täyteen, ja pari varrasta jäi jopa huomiselle... Ellen sitten syö niitä iltapalaksi, haha. 
Tosi masentavaa, että Suomessa on näin mahtavat kesäsäät, eikä Matt päässyt töiden takia tänne. Olisi brittipojulla ollut kyllä niin paljon uutta nähtävää ja mahtavia kokemuksia, kun poika ei ole edes koskaan uinut järvessä. Mä en oli antanut minkäänlaista pehmeää laskeutumista järvissä uimiseen, koska mun mielestä jos mökillä ei järveen mene, sinne pitää sitten tönäistä laiturilta. Etenkin saunan jälkeinen uiminen on must, vaikka sitten pakottaen. Onneksi meidän mökki on järven ainoa, joten avunhuudot ei muiden korviin kantautuisi.. :D

Comments

 1. Pääsispä itekki ;__; ja oisin voinu samalla viiä sut meidän mökille koska se ois siinä lähellä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mökkeily on ihan parasta kyllä, etenkin jos sinne saa uinti- ja sulkapallokaverin mukaan! Haluisin lähtee sun kaa tsekkaa kans teidän mökin. c:

   Delete
 2. Replies
  1. Pihka on aina cute! Uintikuvat hänestä on ihan parhaita, koska on just sellainen uitettu rotta kanajalkoineen. :'D

   Delete
 3. Olis ollu niin ihana päästä mökille, mut ei sitä tänäkään vuonna tullu lähdettyä, kun ei oikein ole mökkiä minne mennä xD Päätettiin kyllä miehen kanssa, että ens vuodeks vuokrataan jokin mökki viikoksi. Grillaaminen kuuluu kyllä mökkeilyy ja varsinkin grillivartaat. Ai että!

  http://www.pauline.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei, onpa harmi jos ei oo mökkiä. :c Kannattaa kyllä ehdottomasti vuokrata joku järvenrantamökki, vaikka ne saattaakin olla vähän hintavia kesäaikaan..

   Delete
 4. Aijai, oon nyt oottanut viikon että pääsee taas mökille ja huomennahan lähdetäänkin jo mökille! Meidän suvasveden ranta on mitä kirkkain ja ihanin ja siellä voisikin viettää koko päivän vaikka! :-D Viime vuosina mökille lähtö on ollut vaikeaa mutta nyt sitä rauhaa (ja järveä) on opittu kunnioittamaan kun ne ovat lähellä, vajaan 40 min ajomatkan päässä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpa ihanaa että sä pääset mökille! Ja tuo järvi kuulostaa ihan mahtavalta, meillä on tosi tummaa vettä kun on niin mutapohjainen järvi. :c Ihana, että mökki on noin lähellä kun 40 min ajomatkan päässä. Sinnehän voi mennä vaikka ihan illaksikin vain virkistäytymään sitten. c:

   Delete

Post a Comment