LAS VEGAS | bonnie springs ranch

Mulla meni about kuukausi Vegasin paluusta, kun sain vihdoin otettua itseäni niskasta kiinni ja muokata loputkin reissussa otetut kuvat. En usko, että multa löytyy enempää mielenkiintoista matskua enää Vegasista tämän postauksen jälkeen - kuvakansioissa taitaa olla nyt jäljellä vaan värikkäitä kasinokuvia. Tää postaus on kuitenkin lojunut luonnoksissa kuukauden päivät, joten vaikka seuraavan jenkkiloman (!!! lähtö lauantaina) postaukset olisi ajankohtaisempia, saatte nyt lukea vielä yhden postauksen Las Vegasista. 
No mutta, yksi hirmuisen kuuma päivä kuukausia sitten pakkauduttiin meidän minivaniin ja lähdettiin ajamaan kohti Bonnie Springs Ranchia, eli tuollaista vanhaa cowboykylää. Mitä vahakabinetin kierrosta vetävän oppaan aksentista otti selvää, paikka on pidetty juuri sellaisena kun mitä se oli silloin yli sata vuotta sitten, mikä musta oli ainakin aika siistiä. Toki jonkinverran paikkaa on entisöity - esim. saluunaan on laitettu ilmastointi, ja varmasti jonkinverran myös narisevia lattialankkuja on korjattu. 

Mikäli paranormaaliin sattuu uskomaan, Bonnie Springs Ranch on oikein hyvä päiväreissupaikka, sillä työntekijöiden ja joidenkin asiakkaiden mukaan paikassa kummittelee. Yllä näkyvässä oopperatalossa, jonne asiakkailta on pääsy kielletty ihan btw, kuulemma kummittelee eniten. Sitä on jotkut paranormaaleja asioita tutkivat ihmiset käyneet tsekkaamassakin, ja "viralliset" lausuntonsa paikan kummittelevuudesta antaneet. Oopperatalon lisäksi muiksi kummitteleviksi paikoiksi on listattu mm. koululuokka, karuselli ja kaupan luona oleva käytävä, jossa voi kuulemma kuulla cowboy bootsien askelia. Totta kai tämä kaikki voi olla ihan vaan mainoskikkaa ja työntekijöiden itse tekemää, mutta kyllä siinä nousee niskavillat pystyyn kun tutkailee vanhoja kenkiä, ja vierestä tuntuu kulkevan joku ohi, tai kuulee koiranhaukuntaa paikasta, jossa niitä ei ole. 
Koska mä olen aina pitänyt historiasta, mulle tuo visiitti oli suhteellisen iso juttu, tai ainakin isompi kun porukan muille nuorille. Enhän mä todellakaan mikään ekspertti jenkkihistorian suhteen ole, kun vaihtovuonnakin ehdin sitä vain opiskella ensimmäisessä koulussa kahden kuukauden ajan, mutta mun mielestä menneet ajat on tosi mielenkiintosia. Vielä mielenkiintoisempaa niistä tekee se, jos kyseiseen paikkaan liittyy jotakin yliluonnolista, vaikka olenkin niiden asioiden suhteen noin 99% ajasta ihan totaallinen jänishousu - kuten myös tällä reissulla. Kaikesta kuumottavasta piti heti kertoa Matille, ja koululuokkaa en uskaltanut yksin tuijotella. :D
Bonnie Springs Ranchista löytyy pari ohjelmanumeroa, jotka käytiin kaikki tsekkaamassa läpi. Ensimmäisenä ohjelmanumerona oli tietenkin vangin hirttäminen, jossa oli mukana kaksi vanhoihin vaatteisiin pukeutunutta työntekijää. Toinen pojista toimi seriffinä ja toinen vankina, mutta he ottivat myös yleisöä mukaan jos sattui istumaan tarpeeksi lähellä - eräältä naiselta mm. kysyttiin, onko vanki hänen mielestään syyllinen asiaan X. Shown jälkeen hirttopallille sai mennä ottamaan kuvia, ja jos halusi, tämän jälkeen pääsi vielä kiertämään vahakabinettia oppaan kanssa, joka kertoi paikan historiasta (ja siitä kummittelusta! Googlen mukaan vahakabinetin nuket saattoivat liikkua itsekseen, jonka vuoksi ne piti naulata lattiaan)

Toisena esityksenä oli vanhanaikainen komedianäytelmä, joka tosin meni multa täysin ohi. Näyttelijöitä oli kaksi, ne samat pojat jotka hoiti hirttämisenkin, mutta toinen niistä oli pukeutunut naiseksi näytelmän loppupuolella. Toinen mies vilautteli aina välillä selkänsä takaa "naura" tai "boo'aa"-kylttejä yleisölle. Kai se showkin oli ihan hyvä, mutta se paksu aksentti ja huono akustiikka tuli vähän mun ymmärtämisen tielle. Porukan seitsemältä britiltä ei tullut mitään valitettavaa. 

Kolmas esitys oli suunnattu lapsille, johon heistä halukkaat saivat osallistua. Pääseriffi teki lapsista apulaisseriffejä, ja heidän piti ottaa kiinni tämä aiempi vanki, jonka jälkeen he saivat muoviset serffin tähdet. Lapsille myös kerrottiin mm. mitä pitää tehdä, jos löytää maasta aseen (jenkit..)
Bonnie Springs Ranchista löytyy myös petting zoo, jossa bambit kävelevät vapaina. Bambeja kannattaa varoa vähän, vaikka kilttejä ovatkin, mutta he a) ovat tosi ruoan perään (pienellä summalla voi ostaa automaatista ruokaa heille), ja b) nykertävät vaatteita kun silmä välttää. Petting zoosta ravintoloihin päin löytyy myös pieni pond, joka on ihan täynnä kilpikonnia! 

Koska tästä postauksesta tuli nyt kunnon mainospuhe, voisin myös mainita hinnastosta. Ilmaiseksi sisään ei pääse, mutta rannekkeet maksavat about kymmenen dollaria per aikuinen - ja sisältävät siis kaikki showt - eli mistään hirveistä hinnoista ei ole kyse. Tällä rannekkeella pääset sisälle itse alueelle ja saat kulkea parkkipaikan ja porttien välillä kulkevalla minijunalla. Vinkkinä voin myös antaa sen, että ei kannata palaa edellisenä päivänä kirkkaanpunaiseksi, koska voin sanoa että se tuntuu aika ikävältä paahtavassa auringossa. 

Aiemmat Las Vegasin postaukset: 

Comments