IHAN TAVALLINEN TORSTAI

Mä herään arkisin 7:50am, ja kiskon itseni sängystä ylös niin nopeasti kuin mahdollista. Jokainen uniminuutti on tärkeä, joten siksi vitkuttelen herätyksen kanssa noinkin pitkään, mutta ehdin saamaan itseni ihan hyvin valmiiksi kymmenessä minuutissa. Jos oon nukkunut Matilla (missä nukun noin 99% mun öistä), heitän vain nopeasti päivävaatteet päälle ja oon autossa parissa minuutissa. Onneksi Matilta ajaa meille vaan viitisen minuuttia, niin ehdin ihan hyvin kotiin kahdeksaksi.
Yleensä P on jo herännyt kun tuun alakertaan, mutta jos ei, herätän hänet viimeistään 8:15am. Talvella herätyksiä tarvi paljon useammin kun mitä keväällä ja kesällä, mutta toisaalta ei-aamuvirkkuna nautin siitä vartin hiljaisuudessa siivoamisesta ennen kuin pulinat alkoivat.
P hoitaa aamutoimensa itsenäisesti, ja vaatekriiseiltäkin vältytään koulupukujen ansiosta. Meidän koulun tyttöjen talvipukuun kuuluu vaaleansininen pikeepaita, tummanharmaa mekko tai hame, tummanharmaat sukkikset tai sukat ja tummat ballerinojen tyyppiset koulukengät. Kesäpukuna voi käyttää joko talvipukua (lähinnä hame + paita -yhdistelmiä näkyy) tai kesäpukua, joka on sinivalkoruudullinen mekko tai shortsipuku ja valkoiset sukat. Molempiin asuihin kuuluu tummansininen neuletakki.
Aamupalaksi P syö mitä ikinä äitinsä on hänelle ehtinyt kokata, tai jos mitään valmista ei ole, pyytää hän multa omia lemppareitaan eli vaaleata leipää voilla ja suolasella graavilohen tyyppisellä kalalla, tai suklaamuroja. Lapsosen syödessä mä laitan hänen hiukset koulukuntoon, jonka jälkeen pelaillaan mitä ikinä hänen pieni mielensä haluaakaan - viimeaikojen lemppareita on ollut Uno ja Arvaa kuka.   
Me lähetään kävelemään tai scooteroimaan koululle 8:45am ja 8:50am välillä riippuen siitä, missä vaiheessa meidän sen hetkiset pelit tai hiustenlaitot on. On ollut päiviä, milloin oon innostunut superisti leikkimään kampaajaa, ja kampaus on viimeistelty koulun pihassa.
Täällä kaikki ala-astelaiset tuodaan kouluun koska laki sanoo niin, joten myös P, joka asuu viiden minuutin kävelymatkan päässä koulustaan, joutuu kulkemaan saattajan kanssa. Kouluun otetaan aina mukaan book bag ja vesipullo, joskus myös jumppapussi tai hostäidin pakkaama eväsrasia, sekä tietenkin sään mukainen takki. Kello soi 8:55am jolloin oppilaat pääsevät sisälle luokkiin, ja oppitunnit alkavat yhdeksältä.
Kun mä olen heittänyt ipanan kouluun, alan hoitaa mun kotitöitä. Päivittäisiin hommiin kuuluu alakerran lattian lakaiseminen, vesifiltterin täyttö, roskapussien vaihto (biojäte päivittäin, paperi & muovi tarvittaessa), tiskikoneen täyttö/tyhjennys, sekä pyykkihuolto. Koska meitä on vaan neljä, pyykkiä ei tuu kamalasti, mikä on musta vähän harmittavaa, koska pyykkienpesu on ehdottomasti mun lempparichore! Musta on myös hassua että jos hostit pesee pyykkiä esim. viikonloppuna tai illalla, he heittää kaiken vaan sikinsokin väreistä riippumatta - mustat sukat menee ihan hyvin valkosten paitojen ja vaaleanpunaisten housujen sekaan. Tätä ei suomityttö voi vaan ymmärtää, ja itse pesen päivän aikana mielummin viisi koneellista väreittäin kun yhden sekaisin.
Kotitöiden jälkeen mulla on vapaata about kolmeen asti, jolloin tyttö pääsee koulusta. Vapaa-ajallani mä oon joko kotona katsomassa Netflixiä (hehe) tai ulkona Matin kanssa esim. ulkoiluttamassa Matin mummin koiraa tai tekemässä Tescossa mun hostvanhempien pyytämiä ostoksia. Aika usein mennään myös Matin äidin ja mummin mukana tekemään heidän päiväjuttuja, jotka saattavat olla esim. puistoilua, Hoddestonissa kiertelyä tai kuten perjantaisin, Waltham Crossissa lounaalla käymistä.
Pari hassua kertaa oon uskaltautunut lähtemään päivän aikana ihan Lontooseen astikkin - kerran lähdin hakemaan tatskaa Kentish Townista (ja myöhemmin shokeerasin äitiä tatska-uutisella), ja enemmän kuin pari kertaa Stratfordissa sijaitsevaan ostoskeskukseen kiertelemään kauppoja toisen suomiaupparin kanssa. Vaikka Liina muuttikin jo takaisin Suomeen, nautin silti edes siitä tiedosta että meiltä pääsee arkisin puolessa tunnissa Stratikseen.
Jos P:llä on koulusta lomaa, mulla ei ole tätä mun vapaa-aikaa päivisin, vaan joudun työskentelemään paljon pidempiä päiviä. Tällöin koetan keksiä aina jotain vähän erilaista tekemistä meille, ja ollaan esim. käyty Harlowissa kahdesti leffassa, Mäkkärissä syömässä ja P:llä on ollut paljon playdateja kotonaan.
P pääsee koulusta joka päivä 3:10pm, jolloin häntä pitää olla hakemassa luokan edestä. Musta on vähän outoa kuinka täällä oppilaat nököttää luokassa koulupäivän päätteeksi niin kauan, kunnes opettaja näkee tutun hakijan ja huutaa lapsen nimen. Vasta oman nimen kuultuaan lapsella on lupa poistua luokasta, ja vastuu pienestä koululaisesta siirtyy koululta hakijalle. Toisaalta tämä on ihan fiksua, mutta myös inhottavaa normityössäkäyviä vanhempia kohtaan, kun normaali työpäivä on 9am-5pm, eli aupparit ja nannyt on aika yleisiä.
Koulun jälkeen P pesee kädet ja vaihtaa koulupuvusta tavallisiin vaatteisiin, jonka aikana mä laitan hänelle välipalaa. Yleensä hän haluaa omenoita ja banaania tai kurkkua, porkkanaa ja hummusta. Pari kertaa ollaan kokkailtu lämpimiä voileipiä vähän pitsatyyliin välipalaksi. P:n syödessä välipalaa me pelaillaan yhdessä erilaisia pelejä, ja koska me molemmat rakastetaan lautapelejä, jatkuu pelaaminen lähes koko illan. Ipana on myös ihan rakastunut slimeihin, joten hän tekee niitä aika usein. Muakin on yritetty opettaa, mutta lopputuloksista me ei puhuta.
Ipadillaan P saa olla päivittäin mun kanssa vaan puoli tuntia, mutta onneksi hän valitsee paljon mielummin lähipuistoon menemisen slimevideoiden katselujen sijasta. Katsellaan myös aika paljon leffoja mikäli säät on huonot, esim. freekidsmovies.tv löytyy ihan tajuttomasti leffoja ilmaiseksi, enkuksi puhuttuina!
Jos P:llä on nälkä siinä kuuden kieppeillä, laitan hänelle jotakin dinneriä. Mikäli nälkää ei näy ja puistoon tekisi mieli, syö lapsi äitinsä kanssa sitten tunnin päästä. Yleensä N on kokannut valmiiksi jo jotakin ruokaa lapselle, joka mun pitää vain lämmittää hellalla, mutta aika usein kokkausvuoro osuu mullekkin. Tällöin P pyytää aina omia lemppariruokiaan, esim. roast dinner, cheesy pasta tai ravioleita. Makaroonilaatikkokin menee alas ihan ilman mukinoita!
Tykkään myös laittaa P:n auttamaan mua kokkaamisessa, koska onhan hän jo melkein seitsemän, ja kykenee ihan helpoista perusjeesimisistä. Cheesy pastaan hän raastaa juustot - ja jos raaste menee parempiin suihin ennen pastaan pääsyä, se on vähän huonompi juttu ja makaronit syödäänkin sitten voin kanssa - tai jos ollaan tehty pitsaa alusta alkaen itse, on tuo lapsi se, kuka laittaa kätensä taikinaan että mä saan kuvia hostäidille.

Oon joka päivä off 6:30pm ja 7pm välillä, kun N tulee kotiin. Keväällä ipana kävi telinevoikassa torstaisin, jolloin vapauduin heti kun olin vienyt lapsen harjoituksiin kuudeksi. Joskus O tosin ei pystynyt hakemaan P:tä treenien jälkeen, jolloin mä kilttinä tyttönä jäin istuskelemaan telinevoikkapaikan kahvilaan 8:30pm asti kaakaokupposen kanssa, jotta ipana vapautuu kärrynpyöriensä teosta ja voidaan tilata Uber kotiin.

Comments

  1. Kiva postaus! Olin toissakesän itsekin au pairina Englannissa, Lontoossa, ja kaikki mitä kirjoitit kuulosti niiiiin tutulle :)

    Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! c: Toivottavasti sulla oli kiva aupparikesä. c:

      Delete
  2. Hei! Löysin blogiiisi jostain, kiva lukea juttuja :) Pyykinpesusta: käyttääkö ne värinkeräysliinoja ku laittaa kaikki samaan ? Ite käytän niitä, uskaltaa pestä tummat ja vaaleet samassa :) Vaikuttaako sähkö/vesilaskuun jos pyykkäilet paljon koneellisia erikseen, onko tullut sanomista ;]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tässä mun perheessä nää ei käytä, mutta kaverilla käyttää. Kuulemma tosi kätsyjä, ja siinä kun kattelee harmahtavia toppeja niin varmasti ihan hyvä ideakin. :D En ollut laskuja edes ajatellutkaan, mutta eipä ole tullut sanomistakaan. c: Nauttivat vain puhtaista, kaapeista löytyvistä tuoksuvista pyykeistä ja tyhjästä korista.

      Delete
  3. Wow mahtava aina löytää näitä muita Briteissä olevien suomalaisten blogeja ! Taidan jäädä seurailee. Hauska huomata etten ole ainoa joka nauttii aamukahvin Briteissä Muumi-mukista ;) Mites sä, löydätkö Lontoon vielä kiinnostavana paikkana kun on niin lähellä? Mulla meni eka puoli vuotta Englannissa niin että tuli käytyä tiuhaan Lontoossa, mut nyt oon alkanut välttelee koko paikkaa =D

    https://fromtearstolaugh.wordpress.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. On joo! Aina kivoja löytöjä, kiva katsella millasta arkea muut suomibritit viettää. c: Lontoo on ihan kiinnostava paikka yhä, kun en oo siellä niin tiuhaan käynyt. Ekoina kuukausina olin siellä joka viikonloppu, mutta nyt poikaystävän tapaamisen jälkeen mä olen pysynyt aikalailla täällä pikkukylässä.

      Delete

Post a Comment