LAS VEGAS | mount charleston

Moikka,
Viime viikolla lähdettiin uhmaamaan +40 asteen hellettä, ja lähdettiin patikkareissulle Mt. Charlestonille. Määränpäänä oli Mary Jane Falls, eli vesiputoukset täällä aavikolla. Nyt kun asiaa ajattelee, niin eihän ne mitenkään hirmuisen hienot voi olla, mutta se ei mulla käynyt edes mielessäkään kun innokkaana vedin Converset (kysyin Matilta pakatessa että tehdäänkö mitään sporttista, johon voisin tarvita lenkkareita.. Vastaus oli ei, ja siellä ne Niket hengaa kotona eteisessä. Ugh miehet.) jalkaan ja lähdin kävelemään vuorenrinnettä ylöspäin. 
Matkaa Mary Jane Falls'eille oli ehkä noin 45 minuutin - tunnin verran reipasta patikointia, mutta reitti ylös oli tehty tosi helpoksi. Vuorenrinnettä kulki selkeät, leveät ja loivat polut, joita reissussa nähtyjen lapsienkin oli helppo kulkea. Kuitenkin niitä kiukuttelevia lapsia katsellessa mietti, kuka viitsii ottaa alle nelivuotiaan mukaansa patikoimaan, mutta kukin tavallaan. Sanoisin, että yli kouluikäisille lapsille patikkareissu olisi haastavuudeltaan sopiva.
Kuten kuvista varmasti näkyykin, maisemat koko matkalta oli tosi upeat. Jokseenkin karua, mutta tosi kaunista. Välillä havupuita katsellessa tuntui että olisi ollut taas Suomessa, mutta sitten huomasi taas taustalla seisovat vuoret, jotka palauttivat takaisin maanpinnalle. 
Mary Jane Falls ei ole vesiputous. Ehkä se nevadalaisille on, mutta ei Suomen tuhansien järvien keskellä kasvaneelle tytölle, jonka lähimmältä bussipysäkiltäkin löytyy metrin korkuinen putous. Matt tässä kommentoi vieressä, että Mary Jane Falls on kyllä vesiputous - sen sanan kaikista tavallisimmassa merkityksessä. Se on vettä, joka putoaa, mutta putousta siitä ei kyllä millään saa.
Kaikenkaikkiaan kiva reissu, jota kyllä suosittelisin kaikille jotka vähänkään pitävät luonnosta. Joissain kohdin kiipeily oli tosi raskasta, kun ns. luonnonportaat oli tosi korkeat, mutta kunhan muistaa pakata ne viisitoista vesipulloa ja hyvät kengät (ja ehkä valita viileämmän päivän), niin eiköhän siitä kuka tahansa selviä. Näkyi siellä keski-ikäisten ja lasten seassa myös pari enemmän vanhuuden kun aikuisuuden puolella olevaa patikoijaa myös. Kuten jo sanottu, reitti on tosi iisi. 

Comments

 1. Replies
  1. Siitä vaan varaamaan lippuja Las Vegasiin. ;) Norski lentää sinne sieltä kylmästäkin. :*

   Delete
 2. Oi vitsi onhan toi nyt siistin näköstä! Me käytiin pienellä patikkaretkellä San Franciscossa punapuupuistossa, jonka huipulta oli siistit näkymät valtamerelle - mutta kyllä siinäkin kiivetä sai :D ai vitsi mäkin tahdon jenkkeihin takaisin <3

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kieltämättä on kyllä aika kivan näköistä! Mäkin oon San Franciscon punapuupuistossa käynyt, mutta huonon sään vuoksi ei kävelty edes puolta tuntia. :( Jenkkilä on kyllä ihan oma maailmansa. <3

   Delete
 3. Who's that guy in the seventh photo with you? He's very handsome. 😁

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehh I don't know, doesn't seem very handsome to me..

   Delete
 4. That person is right, he's gorgeous! If he's your boyfriend then you're very lucky. If not, then can I have his details? I need to speak to him. x

  ReplyDelete

Post a Comment