LAS VEGAS | bellagio water show & hoover dam

Lähes kaikilla Stripin hotelleilla tuntuu olevan joku oma vetonaulansa - Circus Circus -hotellissa järjestetään sirkusesityksiä, The Stratospherellä on parin laitteen huvipuisto ja skyjump siellä korkean tornin päällä ja Venetian -hotellissa pääsee kondoliajeluille. Kuitenkin kaikista yleisin taitaa olla ihan vaan vesishowt, joista hienoin on ilmeisesti Bellagion järjestämä. Käytiin tsekkaamassa tuon lisäksi pari muuta vesishowta, mutta musta ne on kaikki aikalailla samaa luokkaa. Toki kohdeyleisö vaihtelee suuresti - Bellagion esitystä tuntui jäävän katsomaan kaikki ohikulkijat, kun taas Sam's Town hotellin valoshow oli mun mielestä vähän nuoremmille suunnattu. Olihan se toki hieno, mutta niin oli myös vierustoverin sylissä oleva koira.
Yhtenä superkuumana päivänä käytiin tsekkaamassa Nevadan ja Arizonan rajalta (nyt voin kertoa kaikille kävelleeni Nevadasta Arizonaan, hehe) löytyvä Hoover dam, eli siis kuuluisahko pato. :D Mä olisin halunnut että ajettaisiin itse padon yli, kun se kerta oli mahdollista, mutta Matin vanhemmat ei tiennyt miten sinne alhaalla menevälle tielle pääsisi. Niinpä me vaan tyydyttiin katselemaan tota isoa betonimötikkää sillalta, joka tärisi aivan tajuttomasti aina rekkojen ajaessa sen yli. Keskipäivän aurinko oli niin tukahduttavan kuuma, että mä nappasin vaan nämä parit hassut kuvat ja menin istuskelemaan varjoon Matin iskän kaveriksi. 
Aloin äsken näitä kuvia muokatessa miettiä, miksi Hoover Dam on ylipäätänsä nähtävyys. Mullahan ei tietenkään käynyt mielessä lukea niitä pieniä tietolappusia Jenkkilän puolella, mutta onneksi on Google. Syitä padon kuuluisuudelle löytyi monia, mm. padon koko ja rakennusaika (Great Depression), mutta mikä muhun kolahti eniten oli se, että mikäli patoa rakentanut työmies putosi kuolemaansa, heidän päälle sementoitiin vain lisää patoa. Karkeasti sanottuna Hoover Dam on siis kuuluisa pato siksi, koska sen sisältä löytyy ruumiita 30-luvulta.
Aiemmat Las Vegas -postaukset:

Comments

 1. Upeita kuvia! Mä niin haluun tuonne!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kieltämättä kyllä tosi nättiä, etenkin show-aikoina ja illalla. <3

   Delete
 2. Oi että mul tulee matkakuume näistä kuvista!

  ReplyDelete
 3. Ihania kuvia! Vitsit ois kiva nähdä tollanen vesishow!

  🖤:llä valoloytyy.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Noi vesishow on kyllä kaikki tosi upeita, etenkin tämmöselle vettä rakastavalle. :D

   Delete
 4. Ei apua, ton viimeisen faktan myötä rupes kiinnostamaan ihan uudella tasolla :'D ihan parhaita nää jenkkimatkapostaukset <3

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hah, no äläpä! Kannatti tutkia vähän padon historiaa.. Kiva että tykkäät! c:

   Delete
 5. Nää kuvat nostatti ihan hirveän matkakuumeen! Tekstin perusteella kuulosti todella kivalta ja onnistuneelta reissulta!

  Written by Neea

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hah voi eiii, toivottavasti säkin pääset pian reissuun! Oli kyllä tosi onnistunut reissu. <3

   Delete

Post a Comment